3 Nisan 2017 Pazartesi

KIŞ BAKIMI (WINTER BEAUTY CARE)


Kar yağıp böyle her yeri kapattığında içimden hiçbir şey yapmak asla asla gelmiyordu, miskinliğimde debeleniyordum. Üzerine grip eklenince evde resmen sömestre tatili yaptım. Şimdi Nisan geldin, cemre bir yere düştü, güneş açtı, enerjiler yerine geldi, işler ve bebeler coştu, koşturmalar başladı, güne 24 saat yetmez oldu. Ben de geçen aylarda yağıp 1 hafta beni eve kapatan o kar fırtınası esnasında kendi kendime neler yaptım, hangi ürünleri kullandım paylaşmak istedim. Elbette biraz o huzur dolu miskin anları hatırlayıp hüzünlenebilirim yine de o günleri ve ürünleri birlikte yâd edelim;


Becca Shimmering Skin Perfector: Sıvı krem arası bir aydınlatıcı. Nemlendiricime çok hafif karıştırıp uyguluyorum.  Pırıl pırıl ve aydınlık bir görünüm veriyor. Makyajsız sağlıklı görünmek için geriye bir tek maskara uygulamak kalıyor bana. Aydınlatıcı olarak tek başına veya makyaj altına baz olarakta kullanılabilir. Sim içermediği için günlük olarak severek kullanıyorum. Türkiye'de satışı yok sanırım bu aya kadar yoktu ancak artık Sephora mağazalarından bulabilirsiniz. Daha uygun fiyatlı bir ürün istenirse sıvı formda simli olmayan herhangi bir sarı-krem tonda aydınlatıcı aynı işi görecektir. 


Kérastase Elixir Ultime for Damaged Hair: An itibariyle bitenlere giden saç serumum. Her gün üst üste sürsem bile ağırlık yapmıyor ancak çok güzel yumuşatıp besliyor. Uçlardaki mevcut kırıklar için büyük bir iyileştirme yapmıyor ancak yenilerinin oluşmasını engellediği kesin. Sert, kuru, yıpranmış ve donuk soçlarınız varsa bir şans vermenizi tavsiye ederim. Ben kuaförümden almıştım. 


The Body Shop Grapeseed Parlaklik Veren Saç Serumu: Parlaklık veriyor mu evet ama onun dışında abatıldığı kadar büyük bir etkisini göremedim. Yumuşatmadı, kırıkları onarmadı ya da engellemedi vs. Yukarıda bahsettiğim serum bir tık daha pahalı olmasına rağmen çok çok daha etkili.

The Body Shop Wild Argan Oil Balm: Markanın sanırım en güçlü nemlendirme özelliğine sahip serisi Wild Argan. Bu ise ekstra ekstra yoğun bir ürün. Özellikle kışın kuruyan dirsek, diz gibi eklem yerlerine veya saç bakımı için maske olarak sıkça kullanıyorum. Biraz ağır bir yapısı ve kokusu var ama sonuç gayet iyi. Yazın çok çatlamış topuklara sürüp çorapla yoğun bir bakım kür, yapılabilir. Saç serumunu ne kadar işlevsiz bulduysam bu ürünü tam tersi o kadar faydalı buldum. 


Sally Hansen Continuous Treatment, Clear, Hardening Formula Tırnak Sertleştirici: Çabuk soyulup kırılan tırnaklarım için uzun süredir kullanıyorum. Başarılı. Bu zamana kadar işimi görüyordu, haftada 4 tırnak kayıp verirken bununla 1'e indi ama soyularak minik minik kırılmalar geçmedi. Ama daha iyisini ve güçlüsünü buldum! Mutlaka güncelleyeceğim  ve detaylarıyla anlatacağım sizlere.


Sevgiler






2 yorum:

  1. Çiğdem Hanım, akıcı ve tatlı bir dille paylaştığınız faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Ürünlere harika anlatımınızla bambaşka bir çekicilik katılıyorsunuz. Tebrikler!

    YanıtlaSil