18 Nisan 2017 Salı

NYX BAĞDAT CADDESİ ALIŞVERİŞ VE İLK İZLENİMLERİM (NYX ISTANBUL HAUL AND FIRST IMPRESSIONS)



Nyx'in Bağdat Caddesi'nde bulunan mağazasına girince insanın renklerden gözü dönüyor evet, ne alacaktımın cevabı hooop uçup gidiyor. '5 dakika bakıp çıkayım' bir yer değil. Gidecekseniz, hazırlıklı gidin. zaman ayırın.

Öncelikle her kategorinin ayrı reyonunun olması, ilk girişteki en çok satanlar bölümü ve refill seçenekleri muazzam. Bu alışverişte aldıklarımı biraz deneyipleyip ilk izlenimlerimi ve yorumlarımı paylaşmak istedim. Bakalım doğru bir alışveriş yapabilmiş miyim yoksa blind date hüsranı mı yaşamışım?



Highlight&Contour Refill / Sculpt (mat bronz): 14 TL 
8'li yüz paletinde en çok kullandığım boyutlandırma pudrasıydı. Refill boyunun kapaklı olduğunu görünce denemek istedim. Buğday tenliler için uygun bir kontur rengi. Biraz sıcak alt tonlu, çamur gibi durmayan, tamamen mat ve güzel dağılan bir pudra. Kalıcılığı oldukça yüksek. Gün içerisinde dağılma veya bozulma yapmıyor. Uygun fiyatlı alternatif olarak çok severek kullanıyorum.

Matte Setting Spray: 30 TL
Matlaştırıcı makyaj sabitleme spreyini denemeyi çok istiyordum. MAC fix plus gibi ışıl ışıl asla yapmıyor, mat bir şekilde pudra katmanlarını homojen hale getiriyor ancak makyajın performansını ve kalıcılığını arttırma konusunda pek emin olamıyorum. İnanılmaz bir fark gözlemlemedim. Bir de farların pigmentasyonunu yükseltmek için deneyimleyeceğim. Bakalım işe yarayacak mı?



HD Concealer Wand / CW 04.5: 26 TL

Hd kapatıcının bir tık koyu rengini aldım. Aslında cilt tonumla aynı ancak gözaltı için aydınlatmakta kullanılamam. Kapatıcılığı yüksek, pudra ile sabitlemeye gerek kalmıyor. Gözaltım çok mor olduğunda corrector gibi veya izleri kapatmakta kullanmayı tercih ediyorum. Müthiş devrim yaratan, tüm ilzeri lekeleri silip süpüren bir ürün değil ama günlük kullanım için benim ihtiyacımı karşıladı.




Lid Lingerie Eye Tint Likit Far /  03 Evening Spell (ışıltılı bordo): 24 TL

Aradığım bordo farı likit formda bulacağımı hiç düşünmemiştim ama tekli farlarda istediğim kırmızı renginin tükendiğini görünce bunu tavsiye ettiler. Renk mükemmel, form enteresan, kalıcılık on numara ama katlanma bölgesinde çizgilenme yapabiliyor. Doğru ve dikkatli uygulanmalı. Beklememek ve tek gözde çalışmak, hızlı dağıtmak grekiyor. Açıkçası rengine o kadar vuruldum ki herhangi bir eksi yönünü göremiyorum. Lingerie serisinin dudak ürünlerinin rengini ve formülasyonunu ne kadar sevmiyorsam, farlarına tam tersi bir o kadar bayıldığımı  söylemem gerek.



Prismatic Eyeshadow Refill / Sunset Daze: 21 TL

Işıltılı far seviyorsanız, matlardan sıkıldıysanız NYX Prismatic far serisini deneyin. Neden yazamadığımı anlarsınız. Çok pigmentli, ışıl ışıl, muazzam renk seçenekleri olan, kalıcı, katlanma bölgesine birikme topaklanma yapmayan, yansımalı, tek farla uğraşılmış göz makyajı etkisi veren, dağıtması kolay artık daha ne diyim, bu kadar. Bu hafta sadece Sunset Daze ve üstte bahsettiğim farı kullandım. Başka hiçbir ürüne elim gitmedi resmen. Fiyatı bir tık fazla, refill ve pan seçenekleri arasında da anlayamadığım bir fiyat yakınlığı var ama değer mi? Değer. 5 yıldız. 


NYX NoFilter Finishing Powder / 07 Medium Olive: 46 TL

Rimmel, MAC ve Ben Nye sabitleme pudralarını sıkça kullanıyordum ve mağazada çok tavsiye edildiği için bu pudrayı da denemek istedim. Özellikle renk skalasının genişliği ve HD görüntü iddiası aklımı çelmedi değil. Bir haftalık deneyimim sonucunda nihai fikrim şudur: Kullanımı kolay, gün içerisinde rötuşa elverişli, pudra pudra durmuyor ve evet sanırım fotoğraflarda bir 'blur' etkisi yaratıyor. Geniş pudra fırçasıyla uygulamak daha uygun. Oldukça sevdim. Tavsiye ederim. 



Pro Foundation Mixer - Beyaz (White): 35 TL

Yıllar önce yurtdışında MAC'ten fondçten renk açıcı beyaz likit alıp bitirmiştim ve oldukça severek kullandığımı hatırlıyorum ama son zamanlarda istediğim gibi bir ürün bulamamıştım. Genelde daha kalın yapılı fondötenler tercih ettiğim için The Body Shop'un renk açıcı solüsyonu yapıyı bozuyor. Onu face and body gibi likit ve ince fondçten kullananlara önerebilirim. NYX'te bu ürünü görünce denemek istedim. Krem formdaki ürünler ile oldukça iyi uyum sağladı. Tüpte olması miktarı ayarlamam konusunda işimi kolaylaştırdı. Ancak belirtmem gerek, sarı alt tonlu fondötenlerde max 2 tondan daha fazla açmak için kullanmayın, miktar arttıkça sonuç grileşmeye başlıyor ve enteresan bir mavilik oluşturuyor. Yüzde bu ışık yansıması garip bir görüntüye neden oluyor. Yaz aylarında rengi çok koyulaşanlar (3-4 ton gibi) mutlaka yaza özel bir fondöten kullanmalı ve kışın rengini bu denli çok açmaya çalışmamalı.


Perfect Filter Shadow Palette - Rustic Antique  66 TL

Mat, saten ve metalik bitişli farlardan oluşan bu palette hem kırmızı, turuncu ve toprak tonlarında nötr renkler bulunuyor hemde boz, beyaz ve altın renkleri ile bir çok makyaj alternatifine olanak sağlayacak renkleri barındırıyor. Bugün paletteki 3 rengi denedim (üst sıra 2. kırmızı, 5.krem ve alt sırada 2. turuncu) oldukça pigmentli, kolay dağılan ve kalıcı olduklarını söyleyebilirim. Açıkçası The Balm Nude Tude ve Dude'dan daha çok beğendim. Palet fiyatına kıyasla oldukça büyük ve farların gramajı baya baya çok. Benim gibi göz makyajı az dayanan biri için bile yeterince tatmin edici oldu. Dökülme sorunu yaşamadım. Özellikle metalik olanlar fixplus ile ıslatılmış fırça veya parmak ile uygulandığında müthiş oluyor. Doğrusu ben refill olarak 'flustred' adlı farı alacaktım ama tamamen tükendiğini söyleyip bu paleti önerdiler. Alt sıradan 3., tam ortadaki yani, çok benzer bir tonda. Oldukça talep görmüş bu yeni göz paleti serisi. Hatta bu hafta gelmiş ve Rustic Antique kodlu olan bu palet stokta sadece bir tane kalmıştı. Online'a baktım oradada tükenmiş. Maşallah hepimize kırmızı far pek yakışıyor demek. Palet palet tüketiyoruz hepsini. Kalmasın maazallah. Ne aldık arkadaş yahu.



Sonuç olarak yaptığım  alışverişten memnun kaldım gerek ürün, gerek mağaza, gerek çalışanlar konusunda. Ürünlerden sadece 1 tanesini günlük kullanımda idare eder buldum, spreyin mevzusunu pek anlayamadım. Kaldı ki sosyal medyada hakkında en çok bahsedilen, yere göğe konamayan, sürekli out of stock olan bir ürün. Kafamda deli sorular. 


Sevgiler





1 yorum:

  1. Merhaba ben geldim :)
    Bayıldım aldığınız ürünlere. Yakın zamanda benim de nyx'ten benzer ürünlerden alışverişim oldu. Bloguma koydum ben de.

    YanıtlaSil